Saldēdieni

Saldējums ar zemenēm

Saldējums ar zemenēm

Mana bērnības vājība bija saldējums. Toreiz bija ļoti maz šķirņu – plombīrs, eskimo, šokolādes, vēlāk parādījās citronu Vēsma. Tie bija pildīti vafeļu glāzītēs (izmirkušās, ja fasētais, kraukšķīgās, ja sveramais saldējums, ko piegādāja augstos, šauros skārda toveros), vai nu kartona trauciņos, ēdami ar koka mentīti.

Latviskais rupjmaizes kārtojums

Latviskais rupjmaizes kārtojums

Saimnieces garu Ruta mantojusi no savas mammas, izdarīgas un smalkas “ulmaņlaiku” saimnieces, no kuras recepšu krājumiem ņemta arī šī recepte rupjmaizes kārtojumam. Viņas ģimenē Ziemassvētku vakarā, kad cepetis apēsts, dāvanas izdalītas un labsajūta sasniegusi augstāko punktu, ir laiks šim saldajam un latviskajam desertam!

Ābolu piena zupa

Ābolu piena zupa

Noras ģimenei ir veicies – viņa azartiski gatavo, arvien meklē jaunas receptes, garšvielas, pagatavošanas veidus un knifus no visas pasaules. Viņas dzīvesbiedrs arhitekts Imants Žodžiks iesaistās virtuves eksperimentos, pēc tam fotografē Noras virtuves šedevrus un dalās ar viņu interneta draugiem un domubiedriem.

Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli

Mannas buberts ar rabarberu vai dzērveņu ķīseli

Lienei ir daudz mīļu, no savas mammas pārņemtu ģimenes recepšu. Starp tām ir arī mannas buberts. Putainais un maigais kārums kopā ar garšas ziņā stiprāku skābenu ķīseli vai ogu mērci raisa siltas un omulīgas bērnības atmiņas.

Plānās pankūkas ar vasaras ogām un biezpienu

Plānās pankūkas ar vasaras ogām un biezpienu

Plānās pankūkas ir mazie ikdienas svētki. Ja svētdienas rītā vai darbdienu vakarā māju piepilda omulīgā pankūku smarža, rumpis noskaņojas uz atpūtu. Pankūkas nav nekāds ātrais un steidzīgais ēdiens, vajag labu pusstundu, lai tās mierīgā garā uzceptu.

Rīsu saldais ēdiens ar zemenēm

Rīsu saldais ēdiens ar zemenēm

Zemeņu laikā pienāk kāds brīdis, kad pat viskārdinošākā lielāko ogu bļoda uz galda vairs nevienu īpaši nespēj iekārdināt. Tad pienācis laiks gatavot kūkas un saldos ar zemenēm.

Vārītā pasha

Vārītā pasha

Kārinas virtuvē piektdienā pirms Lieldienām aizņemti visi plītsriņķi. Kādā no katliem burbuļo galerts, citā top zandarts marinādē, varbūt citā katliņā – pastēte, bet lielajā katlā noteikti sildās pasha.

Mūsu grāmata

Izpārdota!

Mūsu sadarbības partneri

 

Par autortiesībām

Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.

Par datu aizsardzību

Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.

 

Projekta atbalstam

Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta