Pamatēdieni
Arktikas palija ar plūmju mērci
Sārto zivju recepte ar plūmju mērci ir mūsu ģimenē iecienīta viesību reizēs. Tā ir ļoti vienkārša, ātra, izdodas vienmēr, un tās īpašā pievienotā vērtība ir pikantā plūmju mērce, kas izceļ un papildina zivs maigo garšu.
Ātrais klopsis Kupču gaumē
Reiz Liene mums stāstīja, ka www.garsigalatvija.lv lasījusi par ātro klopsi. Viņas tētis ēdienu ar tādu pašu nosaukumu gatavojot pavisam citādi. Šodien publicējam Kupču ātro klopsi. Tas tiešām tapa ļoti ātri, kas arī ir šī gardā ēdiena trumpis. Turklāt garšīgi un vienkārši.
Uz oglēm cepti jaunie kartupeļi vistas, laša un bekona mundieros
Šis ēdiens piemērots brīvdienām, kad nav steigas, kad gaidāmas nelielas viesības vai gribas ko īpašu pagatavot savai ģimenei. Atšķirībā no gaļas grilēšanas šos bumbuļus var izcept ļoti ātri.
Sparģeļi ar Holandes mērci
Sparģeļus audzēja jau senajā Ēģiptē, un tie ir gari aprakstīti arī seno romiešu pavārgrāmatās. Latvijā tie ienākuši no Vācijas. Kopš 17. gadsimta Vācijā sparģeļi bija ļoti iecienīti ne tikai labās garšas dēļ, bet arī tika uzskatīts, ka tie ir ārstnieciski.
Kartupeļu biezenis
Kartupeļu biezenim vajadzīgi ļoti labi, miltaini kartupeļi. Tiem jābūt labi nobriedušiem, no jaunajiem nekas prātīgs nesanāks. Tāpēc kartupeļu biezenis drīzāk ir rudens un ziemas ēdiens.
Trusis. Ziema. Garšaugi un garšsaknes. Krāsaini dārzeņi.
stāsts ir par trusi. Vakar nolēmu pirmo reizi pagatavot pirktu trusi. Manī mājoja šaubas, vai izdosies tik labi kā laukos, kā manām tantēm un vecmammai. Savākusies informāciju no dažādu tautu receptēm internetā, ķēros pie lietas.
Ziemīgs dārzeņu sacepums ar siera šalli
Ingūna studē tekstilmākslu Latvijas Mākslas akadēmijā, Māris ir uzņēmējs, papīra meistars. Pats izgatavo papīru, izmantojot dažādus augus un dabas materiālus. Virtuvē abi saimnieko no piecpadsmit gadu vecuma, kad iestājās mākslas skolā un uzsāka patstāvīgu dzīvi Rīgā.
Briseles kāposti sinepju mērcē ar vistas gabaliņiem
Šo ēdienu mums gatavoja arhitekte Nora Dakne. Recepte atbilst mūsu portāla koncepcijai, jo viņu ģimenē tiek gatavota atkārtoti, un Noras dēls, Mākslas akadēmijas students Reinis, nu jau ne reizi vien to pagatavojis saviem spēkiem.
Pasta ar vēršaci
25. oktobris ir pasludināts par Pastas dienu, un viss oktobris – par Vispasaules Pastas mēnesi.
Cūkgaļas filejas šķēles dižbrūkleņu mērcē
Šeit publicētajā gaļas ēdienā dižbrūklenes garšoja tiešām lieliski. Savā ziņā līdzīgi kā mērcēs, kam pievieno vīnu, skābenā ogu sula gaļu padarīja ļoti mīkstu un sulīgu.
Pamēģiniet arī ko citu
Par autortiesībām
Šeit publicētais saturs (teksts un attēli) ir aizsargāti saskaņā ar Latvijas Republikas Autortiesību likumu. Par šo materiālu pilnīgu vai daļēju izmantošanu pārpublicēšanai lūgums sazināties ar "Garšīgā Latvija" veidotājiem. Par attēlu izmantošanas tiesībām variet jautāt arī AKKA/LAA.
Par datu aizsardzību
Sadaļā Par privātumu variet lasīt detalizētāku aprakstu par to, kā tiek izmantoti Jūsu lietotāja dati.
Projekta atbalstam
Respektējot jūsu lietošanas ērtības, mēs nepārdodam reklāmas vietas mūsu mājas lapā, tādēļ aicinām atbalstīt šī un citu mūsu projektu attīstību, ziedojot mūsu sadarbības partnerim – Izglītības un kultūras atbalsta biedrībai Balta