Biezpiena plācenīši
Lieldienu olas 2021
Lieldienu olas var nokrāsot ar pavisam parastām ēdamlietām, ko varam atrast ikvienā virtuvē. Mūsmājās parasti krāsojam olas, raibumam pietinot augus, izmantojot putraimus, rīsus un makaroniņus. Bet šogad no dabīgiem materiāliem izmēģinājām iegūt visus varavīksnes toņus, krāsojot olas ar auksto krāsošanas metodi.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
06/04/2010
Biezpiena plācenīši ir brīnišķīgas svētdienas brokastis vai jebkuras dienas vakariņas. Ļoti labs risinājums ledusskapī aizmirstam un pēc kāda laika atrastam biezpienam, kas svaigā veidā vairs nav baudāms.
Lai plācenīši izdotos labi, ļoti svarīgi, lai biezpiens būtu mīksts, ne graudains.
#Veģetārs ēdiens #Vienkārši pagatavojams ēdiens #Ātri pagatavojams ēdiens #Tradicionāls ēdiens #Latviešu virtuves klasika
Sastāvdaļas
- 200 g vai vairāk biezpiena
- Pāris sauju miltu
- 1 ola
- Nedaudz cukura
- Šķipsniņa vanilīna cukura
- Šķipsniņa sāls
- Eļļa cepšanai
- Skābs krējums un ievārījums kā piedevas
Soļi
Solis 1
Biezpienu, miltus, cukuru, sāli un olu samīca viendabīgā masā. Ja ir par šķidru vai līp pie rokām, miltus var piebērt vēl.
Solis 2
Veido plācenīšus, apvārta miltos un cep uz pannas gaiši dzeltenus.
Solis 3
Ēd ar skābu krējumu un ievārījumu pēc patikšanas.
Saistītās receptes
Lieldienu olas 2021
Lieldienu olas var nokrāsot ar pavisam parastām ēdamlietām, ko varam atrast ikvienā virtuvē. Mūsmājās parasti krāsojam olas, raibumam pietinot augus, izmantojot putraimus, rīsus un makaroniņus. Bet šogad no dabīgiem materiāliem izmēģinājām iegūt visus varavīksnes toņus, krāsojot olas ar auksto krāsošanas metodi.
Franču grauzdiņi
Šo it kā vienkāršo ēdienu gatavo paaudzēs, bet tas ļoti labi iet kopā ar tik mūsdienīgo zero waste koncepciju – nemetīsim ārā ēdienu, pat ja tas ir mazliet apkaltis un tāpat vairs nešķiet baudāms, tā pasaudzējot ne tikai pašu maciņus, bet arī planētas resursus.
Minhauzena nēģi
Barons Minhauzens bijis slavens un valdzinošs melis, Duntē varam apmeklēt viņa muzeju. Par Minhauzena nēģiem Vidzemē sauc ceptas reņģītes želejā ar sinepju piedevu.