Vistas strēmelītes ar ķiplokiem
Sēņu pankūkas
Pildītās pankūkas ar sēnēm mums gatavoja saimniece no Medumiem Diāna Mikulane, un tas notika Sēlijas kultūras programmas “Sēņu dzīves noslēpumi” ietvaros.
Ievads
Teksts: Sandra Ošiņa
Foto: Valdis Ošiņš
Ļoti ātri pagatavojams, viegls un ļoti garšīgs ēdiens. Ceptu ķiploku smarža mūsu ģimenē ir viena no gastronomiski satraucošākajām smaržām, ja vēl pieliek nedaudz sviesta, tas maigums un stiprums kopā, oh! Ēdāji stāv ar šķīvjiem rindiņā no tā brīža, kad smaržas sāk pludot. Labi, ka ilgi nav jāgaida.
Šis ēdiens izdosies jebkuram iesācējam vai sliņķim. Ceptas vistas filejas strēmelītes vai gabaliņus var ēst kopā ar kartupeļiem, rīsiem, pastu vai salātiem. Tās var pasniegt uz viesību aukstā galda kopā ar citām aukstajām gaļas uzkodām. Parasti pazūd pirmās. Var pievienot sakņu sautējumam. Sakņu sautējuma recepti var atrast sadaļā un “Pamatēdieni“.
Sastāvdaļas
- 3 vistas filejas
- 6 ķiploka daiviņas
- sāls, malti melnie pipari
- eļļa cepšanai, sviests pēc izvēles
Soļi
Solis 1
Filejas nomazgā, vispirms sagriež plānās šķēlītēs šķērsām šķiedrai.
Solis 2
Šķēlītes sagriež garās strēmelēs, pēc tam tās griež uz pusēm vai trīs daļās.
Solis 3
Nomizo ķiplokus. To var visātrāk izdarīt, ja daiviņām ar platu nazi vai lāpstiņu uzspiež ar plaukstu.
Solis 4
Noņem miziņas, kas atlekušas no daiviņām.
Solis 5
Ķiplokus izspiež caur spiedi un pievieno gaļai.
Solis 6
Uzkaisa maltus melnos piparus un sāli.
Solis 7
Pievieno nedaudz eļļas un samaisa, ļauj nedaudz ievilkties.
Solis 8
Pannā sakarsētā eļļā vistas strēmelītes apcep brūnas.

Saistītās receptes

Sēņu pankūkas
Pildītās pankūkas ar sēnēm mums gatavoja saimniece no Medumiem Diāna Mikulane, un tas notika Sēlijas kultūras programmas “Sēņu dzīves noslēpumi” ietvaros.

Vistas filejas kabatiņas
Reizēm receptes manā virtuvē nonāk pa dīvainiem un negaidītiem ceļiem. Šo recepti atradu grāmatā “Zvaigznei tikai stunda. Itas Kozakevičas laiks” (Armands Melnalksnis, izdevējs “Zelta grauds”, 2004), un tā nav pavārgrāmata, bet gan izdevums par leģendārās Latvijas polietes, žurnālistes, politiķes un sabiedriskās darbinieces Itas Kozakevičas dzīvi un darbu.

Ķirbju risoto
Ķirbju risoto garšo pat tiem, kuriem ķirbis nav pirmā izvēle ēdienkartē. Šis ēdiens ir vienlaikus maigs un sātīgs, ļoti skaistā, saulainā krāsā. Ir divi varianti: sliņķu vai gardēžu.
Trackbacks/Pingbacks